Опубліковано: 12 Березня 2021 / Оновлено: 22 Березня 2021

Печінка дуже вразлива до вірусних інфекцій, медичних препаратів та інших небезпечних явищ. При порушенні в роботі цього органу клітини поступово відмирають. Заміщення гепатоцитів сполучною тканиною поступово призводить до повної дисфункції залози. Еластометрія печінки дозволяє визначити початок цього процесу і вчасно почати лікування. Найбільш важливою процедура стає при вірусних гепатитах. Вона дозволяє вивчити тканину, її щільність, вогнища вірусного ураження. При зловживанні алкоголем рекомендується проходити процедуру частіше, контролюючи стан печінки.

Еластометрія  печінки  – інноваційний і основний метод УЗД для визначення стадій фіброзу і цирозу  печінки при її ураженнях вірусами гепатиту С – В – D, отрутами (алкоголь, промислова, харчова, побутова та агрохімія), ліками (парацетамол та інші нестероїдні протизапальні засоби, хіміотерапія, аміодарон та інші), аутоімунними процесами (автоімунний гепатит, первинний біліарний цироз, первинний склерозуючий холангіт і при хворобах обміну (жирова хвороба печінки  та неалкогольний стеатогепатит).

Регулярне дослідження Вашого організму (один раз на рік, якщо Вам менше ніж 40 років, та двічі на рік, якщо більше 40) дозволить Вам відчувати себе впевнено, а з ультразвуковою діагностикою – ще й безпечно. Адже цей метод дослідження взагалі не наносить шкоди організму.

Основною перевагою  еластометрії є нетравматичність. Ультразвуковий апарат дозволяє зробити точну діагностику, не вдаючись до болючої процедури – біопсії. На відміну від цього виду дослідження, еластометрія не призводить  до ускладнень і проходить абсолютно безболісно.

Пацієнт проходить процедуру як звичайне УЗД, результати надаються відразу ж. Дискомфорт, ускладнення від еластометрії виключені, реабілітація не потрібна.

Записатись на обстеження та отримати детальнішу інформацію можна за  номером телефону – 050 747 96 38.

Пам’ятайте: своєчасна діагностика та найсучасніші методи досліджень допоможуть Вам зберегти здоров’я та життя!

Адміністрація Ковельського МТМО