Опубліковано: 23 Березня 2023

Міський голова Ігор Чайка, секретар міської ради Оксана Багнова та заступник міського голови Наталія Маленицька  поспілкувалися з бійцями, поцікавилися їх самопочуттям, умовами перебування та харчуванням.

За рік повномасштабного вторгнення рф в Україну стаціонарне лікування у Ковельському МТМО пройшли майже 1500 військовослужбовців (чоловіків та жінок).

Наразі в лікарні перебуває 60 захисників. Багато з них отримали поранення на полі бою. Також є пацієнти з різними захворюваннями, що з’явилися чи загострилися під час несення служби або у ворожому полоні. Переважна більшість військових – мешканці  інших областей України. Їх направляють до нас з військових госпіталів у відповідності до маршрутів пацієнта. Вони отримують безкоштовну медичну допомогу згідно Програми медичних гарантій.

У стаціонарі бійці забезпечені триразовим гарячим харчуванням. А місцеві волонтери та благодійники регулярно передають хлопцям різні смаколики, свіжі фрукти, а також речі першої необхідності: білизну та гігієнічні набори. Це важливо, адже рідні бійців знаходяться за межами Волині і не завжди мають змогу відвідати їх у лікарні.

Під час спілкування з представниками влади військовослужбовці відзначили медичний персонал нашої лікарні за привітне ставлення, увагу та хороший догляд, подякували лікарям за професійність та врятоване життя. Зауважили, що умовами перебування та харчуванням у лікарні задоволені.

Для відновлення здоров’я важливим є не лише фахове надання медичної допомоги, а й психологічна підтримка. Тож спільно з місцевою владою та волонтерами створюємо найкращі умови для наших захисників та намагаємося забезпечити позитивний емоційний стан.

Валентин Вітер,

генеральний директор Ковельського МТМО