Опубліковано: 18 Січня 2023

Скористатися найсучаснішим методом діагностики та лікування хвороб серцево-судинної системи за міжнародними стандартами пропонують у відділенні інтервенційної радіології ЦРЛ Ковельського МТМО!

Коронарографія – це найбільш точний метод рентгенологічного обстеження коронарних артерій серця. Його використовують при підозрі на ішемічну хворобу серця, болях за грудиною, інфаркті міокарда, стенокардії, шлуночкових порушеннях ритму, перед хірургічними втручаннями при вадах серця.

Для чого потрібна коронарографія? Звуження коронарних артерій призводить до зниження кровопостачання серця, в результаті чого виникає кисневе голодування м’яза серця (ішемія). Знати, в якому стані артерії серця, дуже важливо. Адже перешкоду кровотоку можна усунути і позбавити пацієнта від симптомів ішемічної хвороби серця.

Коронарографія триває близько 30 хвилин і зазвичай проводиться під місцевим знеболенням. Суть процедури полягає в тому, що пацієнту через прокол у просвіт артерії на стегні або руці вводять катетер і пускають по ньому рентгеноконтрастну речовину, яка розноситься по судинах і вони стають видимими на ангіографі: спеціальному обладнанні, яке дозволяє проводити великоформатну швидкісну зйомку і подальшу комп’ютерну обробку отриманих результатів. Після процедури пацієнту накладають тугу пов’язку на місце введення катетера. Визначивши розмір ураження судин, хворому ставлять діагноз і призначають лікування.

Консультацію інтервенційного кардіолога можна отримати за номером телефону: 095 192 77 10.

Вчасна і правильна діагностика – запорука успішного лікування та збереження Вашого здоров’я і життя!

Адміністрація Ковельського МТМО